Aviodrome

  • Geplaatst op
  • Door charlotte swart
  • 0
Aviodrome

Het is altijd weer een uitdaging om een uitje te bedenken wat voor alle kinderen in mijn gezin leuk is. De leeftijden lopen dan ook nogal uiteen. Wat voor een kind van 2 leuk is, is nu eenmaal vaak niet leuk voor een 17 jarige.
Sinds een jaar hebben wij een museumkaart en ik kan hem iedereen aanraden. Door de eenmalige aanschaf heb je een jaar lang toegang tot ruim 400 musea.
De tijd dat musea niet geschikt voor kinderen waren ligt gelukkig al heel ver achter ons. Vrijwel ieder museum probeert zijn jeugdige bezoekers ook te boeien door bijvoorbeeld een speurtocht of een speciale kinderroute.
Op mijn verjaardag bezochten wij het Aviodrome.
In het Aviodrome maak je kennis met de fascinerende geschiedenis van de luchtvaart. Van luchtballon tot driedekker en van aluminium vliegtuig tot straaljager.  Je ziet ze  in het Aviodrome allemaal. 
De kinderen kregen bij binnenkomst ieder een boekje waarin ze meerkeuze vragen moesten beantwoorden. Deze antwoorden konden ze overal in het museum vinden. De plekken waar het antwoord te vinden was stonden aangegeven met borden. Je kon het dus eigenlijk niet missen. 
Terwijl hun druk bezig waren met hun boekjes was er alle tijd voor de grote om rustig alles te bekijken en te lezen. 
Net toen de aandacht wat ging verslappen bij de jongste 3 was er op de route een klimtoestel waar ze zich even heerlijk konden uitleven. 
Overal in het Aviodrome kom je medewerkers tegen die je antwoord kunnen geven op al je vragen. Terwijl de jongsten aan het spelen waren maakten de twee oudsten dan ook van de gelegenheid gebruik om hun vragen beantwoord te krijgen. Het was mooi te zien hoe bevlogen deze mensen kunnen praten over de luchtvaart, duidelijk mensen met een passie, die ze ook nog eens weten over te brengen.
De route werd vervolgt en we kwamen al snel bij de ruimtevaart terecht, daarna was het tijd om naar buiten te gaan waar je naast vliegtuigen ook speeltoestellen en attracties vind. Bij het doen van deze attracties ontvangen de kinderen ook een stempel in hun boekje. 
Daarna bezochten we het Schipholgebouw uit 1928, hier was het hoogtepunt toch wel voor Zinsy en Joshua je naam mogen doen in morse. Na ook daar weer een stempel te hebben verkregen namen we nog een kijkje in de hangar. 
Joshua en Zinsy hadden inmiddels hun boekje vol. Na "controle" mochten ze een heus piloten en stewardess diploma in ontvangst nemen. 

In de entreehal van Aviodrome legden  de kinderen al klimmend en klauterend hetzelfde parcours af als de bagage op de luchthaven. Onderweg kwamen ze allerlei bewegende onderdelen tegen en staken ze leuke weetjes op. Maar het allerleukste was toch wel om als koffer van de glijbaan te roetsjen.
Als afsluiting van de dag bekeken we boven in het museumgebouw een 4 d film. Ik heb weinig van de film gezien want heb vooral naar River gekeken die intens aan het genieten was en er helemaal in zat. Ze probeerde met haar handen de vogels te pakken en moest hard lachen toen er spetters op haar kwamen. 
Eten en drinken kun je makkelijk zelf meenemen, hiervoor zijn zowel binnen als buiten ruimvoldoende plekken om dit te nuttigen. 
De toiletten waren schoon, iets wat ik altijd zeer kan waarderen en ook de luiertafel ontbrak niet.
Al met al was het een zeer geslaagde dag. Wij gaan zeker nog eens terug naar het Aviodrome, ze hebben regelmatig speciale evenementen die te vinden zijn op hun site en bestel je tickets online dan scheelt je dat 2 euro
Zoover geeft het Aviodrome een 8,5, wij gaan daar met een 9,2 ruimschoots over heen.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden