Meet Heidi

  • Geplaatst op
  • Door Heidi
  • 0
Meet Heidi

Ook ik zal me even voorstellen in het voorstelrondje bloggers van Lotje.

Mijn naam is Heidi Maris. Mijn beroep is fysiotherapeut, manueel therapeut en orthomoleculair therapeut en ik heb, samen met mijn man, een eigen praktijk in Winschoten: Fysiostyle. Als 55 jarige heb ik het voordeel dat ik veel dingen gedaan heb in mijn leven en dat ik ook nog van plan ben om een heleboel te doen. Als fysiotherapeut moet je je voor je registratie bijscholen, dat is niets bijzonders dat moet voor vele beroepen. Hetzelfde geldt voor de manuele therapie en orthomoleculaire therapie. Deze cursussen hebben samen met andere cursussen ervoor gezorgd dat mijn kennis van zowel het houdings-en bewegingsapparaat als van voeding uitgebreid is. Daarom geef ik naast de reguliere fysiotherapeutische of orthomoleculair therapeutische behandeling ook veel lifestyle tips en adviezen. Gezond leven doet genieten. Leuke blogonderwerpen dus

Dat genieten komt ook in mijn hobbies naar voren: namelijk koken en bakken. Deze hobbies hebben zich in de loop van de jaren uitgebreid met taartdecoreren en het organiseren van feestjes, samen met mijn beste vriendin voor onze gezinnen maar ook voor mijn eigen familiekring. Er zijn vage plannen om dit te professionaliseren, maar dat staat nog in de kinderschoenen. Sinds kort heb ik het instaswappen ontdekt en na 1x te hebben meegedaan, kan ik zeggen dat het smaakte naar meer. Je creativiteit wordt hierdoor wel gestimuleerd. Niet dat ik zo creatief ben, maar ik vind het wel leuk om nieuwe dingen uit te proberen en soms pakt dat best leuk uit. Ik zou het leuk vinden om ook hierover te bloggen.

Last but not least. Mijn gezin. Ondanks dat dat nu onderaan staat komt mijn gezin natuurlijk op de eerste plaats. Man man Paul (59) en mijn kinderen Jade (18) en Harald (17). Jade studeert psychobiologie in Amsterdam en woont op kamers in Diemen en Harald doet dit jaar eindexamen VWO en wil als hij slaagt, creatieve techniek studeren in Enschede, dus dan moet ook hij op kamers. Kans op een emptynestsyndroom hoor ik dan om mij heen. Maar Ik zou ik niet zijn als ik niet de vrije ruimte optimaal zou gaan benutten. Per 1 september ga ik weer studeren: Evidence Based Practice in Healthcare aan de UVA-AMC in Amsterdam. Een hele mond vol. Het houdt in dat je alle ins en outs leert van wetenschappelijk onderzoek. Dus het opstellen, het uitvoeren en het interpreteren. Gericht op de gezondheidszorg en in mijn geval op de fysiotherapie in het bijzonder. Daarnaast heb ik met mijn man afgesproken om vaker een weekendje weg te gaan, als beide kinderen het huis uit zijn. Het plan is er, nu de uitvoering nog. Ook over mijn dagelijks leven zullen dus blogs van mij gaan.  Mochten jullie onderwerpen hebben die jullie graag behandeld zien, kunnen jullie dat natuurlijk altijd laten weten.

Tot snel! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden