Varen in Giethoorn

  • Geplaatst op
  • 0
Varen in Giethoorn

Samen met de 4 jongste op de achterbank reed ik richting Giethoorn. Ze wisten nog niet wat we gingen doen maar wel dat het een leuk uitje zou zijn. De hele rit heb ik allerlei opties voorbij horen komen maar het goede antwoord zat er niet tussen.
Op het parkeerterrein aangekomen van Smit waren we bij het uitstappen al direct zelf een ware attractie voor alle Japanners die net de bus uitkwamen. De ene na de andere foto werd van ons gemaakt terwijl ik iedereen een beetje fatsoenlijk de auto uit probeerde te krijgen. Op de een of andere manier gaan ze er altijd in met de kleren schoon, de schoenen aan, de gezichten zonder snottebellen en het haar in de plooi en als ik ze wil laten uitstappen zien ze er uit alsof ik ze rechtstreeks uit bed heb geplukt.
Achter het restaurant vind je gelijk de bootjes. De kinderen waren direct enthousiast want varen is altijd een goed idee.
De twee kleinste kregen een zwemvest om en daarna werden we allervriendelijkst geholpen met plaatsnemen in de boot.
Het bootje dat ik gehuurd had was een fluisterbootje en simpeler dan dat kan het niet worden. De twee oudste mochten dan ook regelmatig zelf de boot besturen, iets wat een smile van oor tot oor opleverde.
Van de bootverhuur hadden we een routekaart meegekregen en daar sloeg eerst bij mij even de paniek om het hart want ik ben een echte die hard fan van de TomTom. Gelukkig bleek al snel dat je gewoon niet fout kan gaan en kon ik mijn schikbeeld van een moeder dagen dobberend met 4 kinderen aan boord laten varen.
Ik had 2 uur een bootje gehuurd en dat bleek precies een mooie tijd voor ons. Onderweg konden we nog even stoppen voor een picknick bij een van de eilandjes waar je aan kunt leggen en het was niet te lang zodat de kinderen er lol in bleven houden en ik geen gymnatische oefeningen hoefde te doen om iedereen aan boord te houden.
Het was de dag dat wij er waren erg rustig, ik kan mij voorstellen dat het in de zomermaanden te druk is om de kinderen zelf te laten varen.
Nadat we de boot weer hadden ingeleverd hebben we nog even gewandeld en een ijsje gegeten.
Het was een absolute aanrader, echt even weg in eigen land!

Wij reserveerde de boot vooraf via www.giethoorntickets.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden